طرز تهیه والک پلو به سه روش مختلف

walk plow 01 طرز تهیه والک پلو به سه روش مختلف

طرز تهیه والک پلو

دستور پخت والک پلو

والک پلو غذای سنتی کرمانشاه، تهران و شمیرانات هست که با سبزی کوهی والک یا سیرک تهیه میشود.

والک یک گیاه کوهی هست که در ماه های اردیبشهت و خرداد در دامنه های البرز و زاگرس به صورت خودرو رشد میکند  که بویش مشابه سیر هست و برگهایی دراز دارد. این غذای محلی مخصوص تهران و شمیرانات و البرز و کرمانشاه هست.  والک پلو کرمانشاهی و والک پلو تهرانی به نام سیرَک پلو هم شناخته میشود.

والک یکی از گیاهان مفید برای تصفیه خون و ناراحتی های گوارشی هست. والک پلو تهرانی را میتوانید به تنهایی یا در کنار ماهی، مرغ و گوشت میل نمایید.

والک پلو مجلسی:

مواد لازم والک پلو مجلسی:

 برنج ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
روغن ۴ قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
 والک  نیم کیلوگرم
ساقه سیر ۲ رقم در صورت متمایل‌شدن
 زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه پلویی به مقدار لازم
سیر  یک حبه در صورت متمایل‌شدن
زعفران به مقدار لازم
سیب زمینی برای ته دیگ

طرز تهیه والک پلو مجلسی:

برای تهیه سیرک پلو یا والک پلو مجلسی ابتدا برگهای والک را پاک کرده بشویید و در آبکش بگذارید تا آبش برود.

والک ها را به اندازه نیم تا 1 سانتی متری با چاقو خرد کنید.

والک را با کمی روغن داغ‌کردن دهید. ساقه های سیر را که خرد کرده اید به تابه افزایش کرده و داغ‌کردن دهید.

در انتها مقداری ادویه و سیر خرد شده را به مواد بیفزایید و  مخلوط نموده بوی سیر که بلند شد شعله را کم کنید.

پیشنهادی:  4 روش پخت آبگوشت سیر خوشمزه

برنج را که  به مدت 2 ساعت در آب نمک خیسانده اید را بپزید و آبکش کنید.

آب برنج که کشیده شد، برنج را به سبزیجات در حال داغ‌کردن خوردن افزایش کنید و به آرامی با هم مخلوط کنید.

مقداری زعفران دم کرده روی برنج بدهید.

ته قابلمه را ته دیگ سیب زمینی بگذارید و سپس مخلوط برنج و سبزیجات را داخل قابلمه ریخته و بگذارید دم بکشد.

میتوانید به جای مخلوط کردن سبزیجات را لابه لای برنج بریزید و دم کنید.

استفاده از ادویه ها و سیر در این دستور پخت به ذائقه خودتان بستگی دارد. شما میتوانید والک را تنها به همراه کمی روغن پیاز داغ‌کردن دهید و لا به لای برنج دم کنید.

walk plow 03 طرز تهیه والک پلو به سه روش مختلف

طرز تهیه والک پلو با مرغ

والک پلو تهرانی:

مواد لازم والک پلو تهرانی

 والک  400 گرم
برنج 500 گرم
روغن مایع 100 گرم
نمک و آب به میزان لازم

روش دوم طرز تهیه والک پلو تهرانی

در روش دوم برای تهیه والک پلو نیازی به سرخ کردن والک و افزودن سبزیجات دیگر به برنج ندارید.

برنج را به مدت 2 ساعت در آب نمک بخیسانید.

والک ها را پاک کرده بشویید و آبکش کنید و سپس به اندازه بند انگشت خرد کنید.

قابلمه ای را روی حرارت گذاشته تا نیمه از آب پر کنید و مقداری نمک به آن افزوده و صبرکنید به جوش بیاید.

آب برنج را خالی کرده و در قابلمه در حال جوش بریزید و شکیبایی کنید حدود یک ربع بجوشد و نیم پز شود.

پیشنهادی:  طرز تهیه سالاد آروگولا به روش های ساده

والک های خرد شده را به قابلمه افزایش کرده و 5 لحظه دیگر به جوشاندن برنج ادامه دهید و سپس آبکششان کنید.

ته قابلمه را با ته دیگ دلخواهتان بپوشانید و والک پلو را داخل قابلمه ریخته و به مدت 40 تا 45 لحظه روی حرارت ملایم دم بگذارید.

walk plow 04 طرز تهیه والک پلو به سه روش مختلف

طرز تهیه والک پلو با گوشت

روش سوم طرز تهیه والک پلو تهرانی

در روش دوم والک پلوی کته ای درست میکنیم که خواص برنج هم به خوبی حفظ شود. قابلمه ای را تا نیمه از  آب پر کنید و روی حرارت بگذارید به جوش آید.

والک های خرد شده را درون قابلمه ریخته و 5 لحظه بجوشانید تا نرم شود.

در همین حین قابلمه دیگری را روی حرارت بگذارید و برنج را داخلش ریخته و به اندازه دو مساوی برنج آب ، مقداری نمک و روغن به آن افزوده و بدون گذاشتن در قابلمه ، اجازه دهید آب برنج روی حرارت ملایم به جوش آمده و تبخیر شود.

با قاشق برنجها را از اطراف قابلمه به سمت وسط قابلمه هدایت کنید تا حالت تپه ای بگیرد و والک ها را به قابلمه افزایش کرده و در قابلمه را بگذارید و نیم ساعت شکیبایی کنید تا برنج دم بکشد.

walk plow 05 طرز تهیه والک پلو به سه روش مختلف

طرز تهیه والک پلو مجلسی

نکات لازم برای تهیه والک پلو مجلسی

اگر میخواهید والک پلو با گوشت میل نمایید میتوانید با مقداری گوشت چرخ کرده و پیاز و ادویه ، کوفته ریزه درست کرده و در روغن سرخ کنید و هنگام سرو کنار کاسه بچینید و والک پلو با گوشت را میل نمایید.

پیشنهادی:  روش تهیه چند نوع سالاد چیکن

والک در کرمانشان و زنجان هم استفاده میشود.

برای خوش طعم تر شدن این غذا بعد از آبکشی میتوانید مقداری سماق به آن افزایش کنید.

والک را میتوانید بعد از خرد کردن یا سرخ کردن در فریزر برای طولانی مدت نگهداری کنید.

برای تهیه والک پلو با مرغ میتوانید هنگام دم کردن برنج لای آن مرغ سرخ کرده زعفرانی بگذارید. یا مرغ را هنگام سرو کنار والک پلو بکشید.

میتوانید هنگام داغ‌کردن دادن سبزیجات، پیازچه خرد شده هم به آن ها افزایش کنید.

سبزی والک خشک را هم میتوانید برای والک پلو استفاده کنید.

walk plow 02 طرز تهیه والک پلو به سه روش مختلف

خواص والک

خواص والک یا سیر کوهی

مصرف والک یا سیر کوهی برای تنگی نفس و آنفولانزا و سیاه سرفه ، تصلب شرایین و اتساع روده مفید هست.

مقدار بالای منگنز موجود در والک سبب پیشگیری از سفید شدن زودرس موها و درمان سفیدی مو میشود.

والک به انبساط عروق خونی و کاهش فشار خون کمک میکند.

سرشار از ویتامین ث هست که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.

خواص پیاز والک شبیه به سیر هست و به تصفیه خون کمک میکند .

برای کاهش قند خون و پیشگیری از فشار خون برای مبتلایان به دیابت مفید هست.

درمان سرگیجه

مخالف عفونی کننده و مخالف کرم معده و روده.

درمان نسیان و تقویت اعصاب

درمان دردهای رماتیسم، سیاتیک و نقرس

املاح زیاد موجود در والک خون را قلیایى کرده و اسیدی بودن آن را از بین مى‌برد.

والک  ملین و اشتهاآور هست.

 

منبع: بیتوته

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه گندمک شیرین خانگی

گندمک شیرین خانگی طرز تهیه گندمک شیرین و خانگی خوشمزه و مقوی گندمک شیرین یا …